Naujienos

Naujienlaiškis

Užsiprenumeruokite naujienas

Projektai

“Rietavas 1” gręžinyje surengta gamtos mokslų pamoka

Medingėnų seniūnijos pagrindinės mokyklos mokiniai savo akimis pamatė, kaip vyksta naftos paieškinio gręžinio gręžimas. Bendradarbiaujant su mokykloje dirbančiais mokytojais, mokiniams “Rietavas 1” gręžinyje buvo surengta pažintinė gamtos mokslų pamoka.

Moksleiviai čia buvo supažindinti su šio itin svarbaus gamtinio išteklio atsiradimo istorija, taip pat sužinojo apie dabartinę naftos svarbą bei naudą visam pasauliui.

Mokinius stebino žinios apie tai, kad iš žemės gelmių išgautos naftos gaminamas ne tik kuras, kuriuo varomi automobiliai, bet ir daugelis mus šiandien supančių daiktų. Vaikai stebėjosi sužinoję, jog nafta naudojama ir gaminant elektrą, kai kuriuos drabužius, indus, kosmetiką, plastmasinius bei kitokius daiktus, be kurių šiuolaikinis žmogus neįsivaizduoja savo kasdienybės.

Taip pat mokiniai apžiūrėjo uolienas, iš kurių išgaunami gamtiniai ištekliai, pamatė kaip atrodo iš žemės gelmių išsiurbta nafta bei pasivaikščiojo po gręžinio aikštelę, kur jiems buvo išsamiai papasakota, kaip vyksta naftos paieškinio gręžinio gręžimas bei kaip vėliau jame išgaunama nafta.